Počet položek: 0 0,- CZK

Vyzrálé/stařené hovězí maso

Vyzrálé/stařené hovězí maso
metodou suché zrání (dry age)

Jste milovníkem hovězího masa? Pak Vám doporučujeme novinku v našem sortimentu - vyzrálé neboli stařené hovězí maso. Díky metodě suchého zrání (dry age) je chuť tohoto hovězího masa intenzivní, konzistence křehká a při tepelné úpravě se maso na pánvi nesmrští.

Toto vynikající maso si můžete zakoupit na e-shopu v kategorii stařené/vyzrálé hovězí maso v naší prodejně!

Suché zrání

Suché zrání neboli staření hovězího masa je proces, během něhož maso "odpočívá" ve speciálních podmínkách po dobu 45 dní. Správnou kombinací vlhkosti, tepla a času se docílí požadované křehkosti a intenzivnější chuti.  Je to proces, který vyžaduje odpovídající technologické vybavení i znalosti.
Správně připravené maso je pro dokonalý výsledek zásadní. Maso je třeba ořezat, aby nevznikaly žádné záhyby a následně nechat zrát při cyklovaném proudění vzduchu, teplotě od 0 až 2°C a vzdušné vlhkosti 70%. Díky tomu přirozeně zasychá na povrchu, a tím zabraňuje šíření mikroorganismů. Proces není nijak urychlován chemickou cestou!

Pozn. staření masa je možné také mokrým zráním tj. ve vakuu. Tato metoda je sice snazší, ale výsledek není se suchým zráním srovnatelný. Skuteční fajšmekři tento rozdíl ihned poznají…

Sortiment vyzrálého hovězího masa

Pro dokonalý výsledek je zásadní kvalita zpracovávaného masa. Námi stařené maso pochází z plemene Angus, chovaného a poraženého v České republice, na Vysočině. V našem sortimentu najdete několik druhů vyzrálého masa - například T-bone steak, Maminha, Rib Eye, Rump steak, kačenka….

 

Váš dotaz

Vaše jméno, příjmení, firma:*
Váš email:*
Váš telefon:*
Váš dotaz:*
opiště kód:* antispam
     Více informací
Přejete si zasílat novinky mailem ?
Pro zákazníky

JSME OBCHODNÍ PARTNEŘI NÁKUPNÍHO SYSTÉMU LYONESS

Publikuje RADEV s.r.o.

© www.radev.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace